Administratör - Personligt brev mall och exempel

Personligt brev för administratör

Personen i exemplet på personligt brev söker en tjänst som administratör i ett byggbolag. Brevet inleds med en intresseväckande fråga för att fånga uppmärksamhet. Personen tydliggör också sitt intresse för branschen och företaget i sig. Exemplet passar dock bra för alla typer av branscher. Ladda ner brevet gratis nedan.

Format: .docx
Filstorlek: 19 KB
Version: 1.0
Ladda ner: Gratis

Dela med en vän!

Mer om personligt brev för administratör

Ordning och reda, effektivitet och ett glatt humör även under stressiga dagar? Ja då är du nog den perfekta administratören och de egenskaperna ska du absolut lyfta om du söker ett sådant jobb. Vår guide nedan förklarar på ett enkelt sätt hur du kan få med det på en snyggt sätt och skriver ett personligt brev som verkligen imponerar. Guiden tillsammans med mallen ovan är vi övertygade om att de ska öka dina chanser att landa jobbet, allt börjar ju med en riktigt grym ansökan. Nu kör vi!

Inledningen på ditt brev

Det första stycket i det personliga brevet bör gå direkt på sak och förklara varför du söker jobbet som administratör och kort vad det är som gör att just du är rätt person för det. Nedan har vi skrivit ett riktigt bra exempel på inledning som du kan ta inspiration ifrån. Slösa inte bort chansen att väcka intresset på de första raderna.

Hej!

Är ni i behov av en erfaren och ambitiös administratör med ett ovanligt strukturerat arbetssätt, stort intresse för byggbranschen, noggrannhet utöver det vanliga och som alltid möter sina medarbetare med glädje och engagemang? Då är det nog mig ni letar efter!

Brödtexten

Det här är det långa avsnittet i ditt personliga brev som administratör och utgör alltså huvuddelen. Här ska du berätta om vad dina erfarenheter gett dig och kan komma att ge arbetsgivaren, vilken eller vilka utbildningar du gått och vilka resultat du uppnått i eventuella tidigare anställningar. Tänk hela tiden på den jobbannons som hör till din ansökan. Få också med hur dina kunskaper och egenskaper kommer vara till glädje för din nya arbetsgivare, gärna genom en anekdot av någon sort. Väv gärna in vad du gör eller gjort utöver dina arbeten som kan vara till glädje för rollen. Kom också ihåg att ditt brev ska vara max ett A4 så få med så mycket som möjligt på få rader. Så här kan det se ut:

Jag har arbetat som administratör i cirka fyra år och har erfarenhet i bland annat kalenderhantering, mötesbokning och grundliga förberedelser inför möten, resebokningar, administrera fakturor, kommunicera med interna och externa intressenter samt diarieföring och arkivering. Alla dessa arbetsuppgifter gör jag med struktur och tydlighet för att göra det enkelt för min chef och mina andra kollegor att alltid känna sig trygga med att allt är ordnat och dokumenterat.

Som kollega är jag nyfiken, ambitiös, prestigelös, flexibel, kommunikativ och strukturerad samt är van vid att ta initiativ och arbeta självständigt mot deadlines. Jag talar flytande engelska då jag är halvbrittisk (andra halvan svensk) och nästintill lika bra tyska. Jag drivs av viljan att alltid göra mitt bästa både för mina kollegor och min arbetsgivare då lojalitet är något jag värderar väldigt högt.

Privat är jag något av en skogsmulle då jag älskar att vara ute och exempelvis plocka svamp med vänner, familjen eller hunden. Jag sitter sällan inne på min lediga tid utan ägnar mesta tiden utomhus i antingen skogen eller skidspåret. På så vis samlar jag alltid massa kraft för att kunna ta mig an arbetsveckorna med största kraft och fokus.

Avslutningen

I det här brevet har vi valt en kort avslutning med en uppmaning eftersom både inledning och brödtexten sålt in dig så bra. Ibland behövs faktiskt inte mer än så, att avsluta med en uppmaning det vill säga.

Jag ser fram emot att träffa er över ett personligt samtal och få möjligheten att presentera mig ännu lite närmare.

Med vänlig hälsning

Jennie Brevkvist

Bra tips och vanliga misstag för personligt brev administratör

  • Håll dig till max ett A4 när du skriver personligt brev. Det gäller för alla typer av arbeten du söker och även till administratör där ju formella krav ofta är viktigt.

  • Var nog med att få med och förklara din ordningssinne och dina färdigheter i struktur.

  • Använd samma ton i ditt brev som skolan skrivit i sin annons. Det visar att du läst på om dem och att du passar in i deras företagskultur. Är det en lättsam annons, skriv lite mer lättsamt än vanligt och är den väldigt akademisk, ja då tänker du så.

  • Var inte rädd för att sticka ut lite och lämna jantelagen bakom dig. Förklara vad du tycker att du är riktigt bra på och hur det kommer gagna företaget och dina framtida kollegor. Du kommer förmodligen också vara ”spindeln i nätet” så få med att du gillar det (men skriv inte spindeln i nätet som är en gammal trött klyscha).

  • Bli aldrig långrandig och beskriv saker och ting för ingående. Det får du förhoppningsvis göra på en intervju. I ditt personliga brev ska du snabbt ge en bild av dig själv som rätt person för jobbet både kompetens- och personlighetsmässigt. Då har du inte plats att slösa det på utfyllnad.

  • Undvik alltid stavfel och olika grammatiska fel. Söker du arbete som administratör är det extra viktigt då du vill visa att du är väldigt noggrann och precis i allt du gör. Be gärna någon du litar på läsa igenom hela din ansökan med CV och brev, då det kan vara svårt att korrläsa sina egna texter.

  • Ha inte fel design/layout. Designen på brevet ska vara densamma som för ditt CV för att ge ett mer professionellt och enhetligt intryck. Använder du olika mallar för personligt brev olika ansökningar ska du anpassa alla CV:s också. Lycka till!

Fler bra och gratis exempel

KOMMUNIKATÖR

Kommunikatör - Personligt brev mall och exempel

WEBBREDAKTÖR

Webbredaktör- Personligt brev mall

ADMINISTRATÖR

Administratör - Personligt brev mall och exempel

JOBBCOACH

Jobbcoach - Personligt brev mall och exempel

BUTIKSSÄLJARE

Personligt Brev Butikssäljare - mall och exempel

BARNSKÖTARE

Personligt brev barnskötare - mall och exempel