Personligt brev arbetsförmedlare - mall och exempel

Personligt brev arbetsförmedlare

Exempel på personligt brev för den som ska söka arbete som arbetsförmedlare hos Arbetsförmedlingen. I exemplet söker en kvinna som redan har erfarenhet av yrket. Hon ska flytta från en ort från en annan och vill fortsätta på samma bana. Hon framhäver sin erfarenhet av jobbet men också sin ambition att fortsätta arbeta som arbetsförmedlare då hon får så mycket glädje av det. Ladda ner mallen/exemplet nedan och använd som stöd och inspiration.

Format: .docx
Filstorlek: 28 KB
Version: 1.0
Ladda ner: Gratis

Dela med en vän!

Mer om personligt brev för arbetsförmedlare

Att vara arbetsförmedlare är att arbeta med hopp för individen och för samhällets bästa. Det innebär ganska säkert att du har ett stort ansvar för individens framtida yrkesliv, besitter en förmåga att engagera och entusiasmera och är väl insatt i lagar och regler kring arbetsmarknaden. Det här är bara några av de saker du kan trycka på i ditt personliga brev som arbetsförmedlare. Vår guide nedan förklarar på ett enkelt sätt hur du kan skriva ett personligt brev som verkligen imponerar. Guiden tillsammans med mallen ovan kommer garanterat öka dina chanser att få komma på en efterlängtad intervju. Nu kör vi!

Inledningen på brevet

Det första stycket i det personliga brevet bör gå direkt på sak och förklara varför du söker jobbet och kort vad det är som gör att du är rätt person för det. I det här exemplet är det en person som trivts bra på sitt jobb som arbetsförmedlare men nu ska flytta till en annan stad, det tycker vi är viktigt att få med direkt för att visa att personen verkligen gillar jobbet.

Hej!

Min långa erfarenhet av att arbeta som arbetsförmedlare på AF Kalmar tillsammans med min passion att vägleda och hjälpa människor gör att jag tror att är den rätte för jobbet som arbetsförmedlare hos er. Jag har i mitt arbetsliv arbetat med många olika typer av människor och samverkat med myndigheter och näringsliv för att hjälpa människor till sysselsättning, något jag gjort med stor framgång. Jag har trivts väldigt bra och har funnit det jag älskar att arbeta med. Då familjens flyttlass nu går tillbaka till mitt kära Sundsvall är det därför extra glädjande att ni söker arbetsförmedlare till ert kontor.

Brödtexten

Det här är den långa delen i ditt personliga brev som arbetsförmedlare. Här ska du berätta om vad dina erfarenheter gett dig och kan ge arbetsgivaren, vilken eller vilka utbildningar du gått och vilka resultat du uppnått i eventuella tidigare anställningar. I vårt exempel har vi tryckt lite extra på de mjuka delarna, som det personliga drivet och den empatiska sidan, då vi anser det viktigt för just denna typ av jobb. Lägg gärna till några specifika resultat du uppnått till nedan.

Jag är utbildad och examinerad socionom vid Uppsala Universitet och redan under utbildningen fann jag ett driv och kall att jobba direkt med människor och coacha dem för bättre möjligheter. Som person är jag driven, positiv, stresstålig, målinriktad, empatisk och självständig. Jag trivs bra att arbeta självständigt men föredrar team då jag älskar att lära av andra och att dela med mig av mina kunskaper. Framgång för mig är när grupper växer och individer i dem utvecklas och lyfter genom samverkan med de andra i gruppen.

På fritiden åker jag gärna långfärdsskridskor, umgås med mina vänner och prova nya restauranter. Min stora passion är dock målning och jag kan ägna många timmar under helgerna med en pensel i handen.

Avslutningen

Sista delen av brevet är också din sista möjlighet att göra ett avtryck. Här har vi valt att endast göra det med en uppmaning och lite visat självförtroende. Ibland räcker det mer än väl.

Jag ser väldigt mycket fram emot att träffas för ett personligt samtal där jag kan presentera mig ännu lite mer.

Med vänlig hälsning

Camilla Brevberg

Bra tips och vanliga misstag för personligt brev arbetsförmedlare

  • Håll dig till max ett A4 när du skriver personligt brev. Det gäller för alla typer av arbeten du söker och även till arbetsförmedlare såklart.

  • Var nog med att få med vilken typ av utbildning du gått. Särskilt om den är eftergymnasial, och vad du lärt dig av den som du tagit med dig i arbetslivet.

  • Använd samma ton i ditt brev som skolan skrivit i sin annons. Det visar att du läst på om dem och att du passar in bra på arbetsplatsen och deras kontor. Är det en lättsam annons, skriv lite mer lättsamt än vanligt och är den väldigt akademisk, ja då tänker du så.

  • Var inte rädd för att sticka ut lite och lämna jantelagen bakom dig. Förklara vad du tycker att du är riktigt bra på och hur det kommer gagna både kontoret och dina elever. Skryt med ödmjukhet! Det är faktiskt helt ok även när du söker statliga eller kommunala arbeten, även om det kanske ska vara lite mer försiktigt än annars.

  • Bli aldrig långrandig och beskriv saker och ting för ingående. Det får du förhoppningsvis göra på en intervju. I ditt personliga brev ska du snabbt ge en bild av dig själv som rätt person för jobbet både kompetens- och personlighetsmässigt. Då har du inte plats att slösa det på utfyllnad.

  • Undvik alltid stavfel och olika grammatiska fel. Som arbetsförmedlare ska du kunna guida folk till arbetslivet och då är det extra viktigt visa att även du lägger krut på din ansökan. Be gärna någon i din närhet läsa igenom hela din ansökan med CV och brev, då det kan vara svårt att korrläsa sina egna texter.

  • Designen på brevet ska vara densamma som för ditt CV för att ge ett mer professionellt och enhetligt intryck. Använder du olika mallar för personligt brev olika ansökningar ska du anpassa alla CV:s också. Du hittar massa CV-mallar på CV-mallar.net.

Fler bra och gratis exempel på personligt brev

KOMMUNIKATÖR

Kommunikatör - Personligt brev mall och exempel

WEBBREDAKTÖR

Webbredaktör- Personligt brev mall

ADMINISTRATÖR

Administratör - Personligt brev mall och exempel

JOBBCOACH

Jobbcoach - Personligt brev mall och exempel

BUTIKSSÄLJARE

Personligt Brev Butikssäljare - mall och exempel

BARNSKÖTARE

Personligt brev barnskötare - mall och exempel