Personligt brev barnskötare - mall och exempel

Personligt brev för barnskötare

Exempel på personligt brev för barnskötare. I detta exempel söker en person nytt jobb inom en bransch hon arbetat några år i och är utbildad för. Hon går relativt rakt på sak och tydliggör sin erfarenhet och passion för yrket som barnskötare. I brevet ser hon också till att väva in det som står i annonsen om vikten av att följa läroplanen och att vara en förebild för barnen på förskolan men ser också till att få med sin egen syn på yrket.

Format: .docx
Filstorlek: 19 KB
Version: 1.1
Ladda ner: Gratis

Dela med en vän!

Mer om personligt brev för barnskötare

Att vara barnskötare är helt klart ett av landets viktigaste jobb. Du inte bara hjälper vår framtida generation att förbereda sig för skola och senare vuxenlivet utan du är också anförtrodd av massor av föräldrar att ta hand om deras barn. Det innebär alltså ett riktigt stort ansvar, du besitter förmodligen en pedagogisk förmåga utöver det vanliga och att du är såklart duktig på att motivera och behålla lugnet i pressade situationer. Det här är bara några av de saker du kan trycka på i ditt personliga brev som barnskötare. Vår guide nedan förklarar på ett enkelt sätt hur du kan skriva ett brev som imponerar. Guiden tillsammans med mallen ovan kommer garanterat öka dina chanser att få komma på en efterlängtad anställningsintervju. Som helhet är det här ett riktigt bra exempel. Nu kör vi!

Inledningen på brevet

Det första stycket i det personliga brevet bör gå direkt på sak och förklara varför du söker jobbet och kort vad det är som gör att du är rätt person för det. I vårt exempel här visar vi direkt att personen har rätt erfarenhet och fortsätter med dennes passion för arbetet. Vi avslutar sedan med vilka kunskaper personen har som passar och så visar vi att hen har läst på om företaget och dess värderingar. Allt detta redan i de första meningarna!

Hej!

Jag arbetar för närvarande som barnskötare på Förskolan i Jobbeborg. Det har jag gjort sedan 2014 då jag blev klar med min Barnskötarutbildning och har trivts bra där, vilket är enkelt när man jobbar med barn. Nu är jag dock sugen på en ny utmaning och när jag läste om er tjänst som Barnskötare på Jobbtorps Förskola kände jag direkt att det är den typ av roll och förskola jag söker. Med min passion för barn och pedagogik i kombination med mina personliga egenskaper och fleråriga erfarenhet är jag övertygad om att jag är rätt person för jobbet.

Brödtexten

Det här är det långa avsnittet i ditt personliga brev som barnskötare och utgör alltså huvuddelen. Här ska du berätta om vad dina erfarenheter gett dig och kan ge arbetsgivaren, vilken eller vilka utbildningar du gått och vilka resultat du uppnått i eventuella tidigare anställningar. Du kan med fördel beskriva vad du gillar mest med rollen och vilka mål och ambitioner du har med den. Givetvis måste du även få med något om att du älskar att arbeta med barn. Kika i texten nedan för inspiration.

Jag är van att arbeta utifrån en tydlig läroplan och att omvandla dessa mål till roliga och praktiska utmaningar som skapar ett meningsfullt lärande för alla inblandade barn. För mig är det viktigt att vara ett föredöme och en förebild för våra barn och ungdomar och att vara en trygg kollega som alla kan lita på och det gör jag genom lojalitet mot och intresse för min omgivning.

Min ambition är att använda min talang för pedagogik och förmåga att fånga barns uppmärksamhet till att förbättra deras möjligheter i framtiden. Jag tror att det, tillsammans med passion att göra samhället bättre och att undervisa, gör att jag passar väldigt bra på er förskola. Era värderingar passar dessutom precis med mina och mina värderingar är min kompass både i livet och arbetet.

Avslutningen

Sista delen av brevet är också din sista möjlighet att göra ett avtryck. Förklara varför de ska kalla just dig till en intervju och avsluta med en uppmaning. Så här kan du avsluta på ett sätt som alldeles säkert kommer väcka intresse:

Med mig skulle ni få en driven, nyfiken, noggrann och målmedveten lärare som sätter värde på empati, engagemang och personlig utveckling. Ni skulle också få en lojal medarbetare som trivs med att leda, lyssna på, samtala med och att utmana barnen.

Ser fram emot att få träffa er och presentera mig ännu lite mer!

Med vänlig hälsning

Moa Lettersson

Bra tips och vanliga misstag för personligt brev barnskötare

  • Håll dig till max ett A4 när du skriver personligt brev. Det gäller för alla typer av arbeten du söker och även till lärare.

  • Var nog med att få med vilka behörigheter du har som lärare och utveckla dem i ditt brev.

  • Använd samma ton i ditt brev som skolan skrivit i sin annons. Det visar att du läst på om dem och att du passar in i deras företagskultur. Är det en lättsam annons, skriv lite mer lättsamt än vanligt och är den väldigt akademisk, ja då tänker du så.

  • Var inte rädd för att sticka ut lite och lämna jantelagen bakom dig. Förklara vad du tycker att du är riktigt bra på och hur det kommer gagna både skolan och dina elever. Skryt med ödmjukhet!

  • Bli aldrig långrandig och beskriv saker och ting för ingående. Det får du förhoppningsvis göra på en intervju. I ditt personliga brev ska du snabbt ge en bild av dig själv som rätt person för jobbet både kompetens- och personlighetsmässigt. Då har du inte plats att slösa det på utfyllnad.

  • Undvik alltid stavfel och olika grammatiska fel. Söker du arbete som lärare är det extra viktigt. Be någon du litar på läsa igenom hela din ansökan med CV och brev, då det kan vara svårt att korrläsa sina egna texter.

  • Designen på brevet ska vara densamma som för ditt CV för att ge ett mer professionellt och enhetligt intryck. Använder du olika mallar för personligt brev olika ansökningar ska du anpassa alla CV:s också.

Fler bra och gratis exempel

KOMMUNIKATÖR

Kommunikatör - Personligt brev mall och exempel

WEBBREDAKTÖR

Webbredaktör- Personligt brev mall

ADMINISTRATÖR

Administratör - Personligt brev mall och exempel

JOBBCOACH

Jobbcoach - Personligt brev mall och exempel

BUTIKSSÄLJARE

Personligt Brev Butikssäljare - mall och exempel

BARNSKÖTARE

Personligt brev barnskötare - mall och exempel