Personligt Brev Butikssäljare - mall och exempel

Personligt brev för butikssäljare

I detta exempel på personligt brev söker en student helgjobb som butikssäljare i en sportbutik. Personen trycker bland annat på sin sociala förmåga och sitt stora intresse för idrott. Han påtalar också sin tidigare erfarenhet av att ha arbetat i butik och därmed sin förståelse för yrket. Ladda gärna ner tillhörande CV-mall så brev och CV får samma layout, det ger ett mycket mer professionellt intryck.

Format: .docx
Filstorlek: 18 KB
Version: 1.0
Ladda ner: Gratis

Dela med en vän!

Mer om personligt brev för butikssäljare

Butikssäljare är ett jobb som ställer stora krav på din sociala förmåga, dina säljegenskaper och ditt sätt att ha koll på detaljer och ordning.  Det är några av de saker du kan trycka på i ditt personliga brev som butikssäljare. Vår guide nedan förklarar på ett enkelt sätt hur du kan skriva ett brev som imponerar och förhoppningsvis kan ge dig det där butiksjobbet du trånar efter. Guiden tillsammans med mallen ovan kommer garanterat öka dina chanser att få komma på en efterlängtad intervju. Nu kör vi!

Inledningen på brevet

Det första stycket i det personliga brevet bör gå direkt på sak och förklara varför du söker jobbet och kort vad det är som gör att du är rätt person för det. I exemplet här söker en unge person extrajobb i en sportbutik. Så, för att väcka uppmärksamhet direkt tar personen upp sitt stora sportintresse, som många gånger är avgörande, och nämner sina egenskaper på ett sätt att läsaren vill läsa mer om vilka de är. Vi inleder alltid våra personliga brev med frasen ”hej” men du kan såklart välja en annan variant. För ett jobb i butik tror vi dock det är bäst den är lättsam utan att för den delen skoja till det.

Hej!

Jag är en utåtriktad person med stor ansvarskänsla och viljestyrka vars absolut största intresse är idrott. I dagsläget studerar jag vid Uppsala Universitet och söker en tjänst jag kan kombinera med mina studier men också där jag har glädje av mina personliga egenskaper och intressen. Därför söker jag nu er tjänst som butikssäljare.

Brödtexten

Det här är det långa avsnittet i ditt personliga brev som butikssäljare och utgör alltså huvuddelen. Här ska du berätta om vad dina erfarenheter gett dig och kan ge arbetsgivaren, vilken eller vilka utbildningar du gått och vilka resultat du uppnått i eventuella tidigare anställningar. Få också med hur dina kunskaper och egenskaper de som butik kommer ha glädje av, fokus bör dock vara på sociala egenskaper och intresse för butikens sortiment.

Jag har både kunskapen och ambitionen som krävs för att vara en riktigt bra säljare för er. Jag engagerar mig djupt i det jag är intresserad av och är alltid lojal både mot min arbetsgivare och de kunder jag ger service åt.

Innan jag påbörjade mina studier arbetade jag på Varuhuset som säljare i en klädesaffär och jag har därmed erfarenheten och kunskapen i vad yrket kräver. Utöver det kommer mitt stora intresse för sport att ge mig verktygen att ge bra och rätt service då jag som utövare av flera idotter förstår kunderna och deras behov.

Som person är jag mycket engagerad, driven och har en förmåga att sprida min arbetsglädje till mina kollegor. För mig är det otroligt viktigt att alltid hålla högt kundfokus i mitt arbete och ha en glad och ödmjuk attityd mot kunder och medarbetare.
Min fritid tycker jag om att ägna idrott och få främst golf, skidåkning och fotboll. Jag spenderar också en del tid åt gitarren då musikintresset är ett släktdrag och en familjemiddag hos oss är som en enda stort jam-session.

Avslutningen

Sista delen av brevet är också din sista möjlighet att göra ett avtryck. Här har vi valt att sluta med en uppmaning som utstrålar självförtroende utan att vara alltför kaxig. Ibland behövs det inte mer än så.

Jag ser fram emot att träffa er och få presentera mig ännu lite närmare.

Med vänlig hälsning

Valter Brevsson

Bra tips och vanliga misstag för personligt brev butikssäljare

  • Håll dig till max ett A4 när du skriver personligt brev. Det gäller för alla typer av arbeten du söker och även då som butikssäljare. Ett längre brev riskerar hamna i papperskorgen för många orkar inte läsa så mycket.

  • Var nog med att få med dina sociala färdigheter och hur de tar sig uttryck. Fråga gärna nån du känner hur de uppfattar dig, och använd det.

  • Använd samma ton i ditt brev som skolan skrivit i sin annons. Det visar att du läst på om dem och att du passar in i deras företagskultur. Är det en lättsam annons, skriv lite mer lättsamt än vanligt och är den väldigt akademisk, ja då tänker du så.

  • Var inte rädd för att sticka ut lite och lämna jantelagen bakom dig. Förklara vad du tycker att du är riktigt bra på och hur det kommer gagna både butiken och dess kunder. Hur gör du både butiken och kunden nöjd? Skryt med ödmjukhet, det tror vi stenhårt på!

  • Bli aldrig långrandig och beskriv saker och ting för ingående. Det får du förhoppningsvis göra på en intervju. I ditt personliga brev ska du snabbt ge en bild av dig själv som rätt person för jobbet både kompetens- och personlighetsmässigt. Då har du inte plats att slösa det på utfyllnad. Skrapa helt enkelt bara lite på ytan till allt du kan och har gjort.

  • Undvik alltid stavfel och olika grammatiska fel. Söker du arbete som lärare är det extra viktigt. Be någon du litar på läsa igenom hela din ansökan med CV och brev, då det kan vara svårt att korrläsa sina egna texter.

  • Designen på brevet ska vara densamma som för ditt CV för att ge ett mer professionellt och enhetligt intryck. Använder du olika mallar för personligt brev olika ansökningar ska du anpassa alla CV:s också. Har du med en bild i ditt CV är det inte nödvändigt ha det på brevet, men det kan absolut vara snyggt.

Fler bra och gratis exempel

KOMMUNIKATÖR

Kommunikatör - Personligt brev mall och exempel

WEBBREDAKTÖR

Webbredaktör- Personligt brev mall

ADMINISTRATÖR

Administratör - Personligt brev mall och exempel

JOBBCOACH

Jobbcoach - Personligt brev mall och exempel

BUTIKSSÄLJARE

Personligt Brev Butikssäljare - mall och exempel

BARNSKÖTARE

Personligt brev barnskötare - mall och exempel