Personligt brev ekonom - mall och exempel

Personligt brev för ekonom

Exempel på personligt brev för ekonom. I detta exempel söker en relativt erfaren civilekonom nytt jobb på en konkurrerande bank. Mallen följer den rekommenderade strukturen och har ett språk som lämpar sig för ansökningar till bank. Ladda ner exemplet gratis nedan och använd som inspiration för ditt eget personliga brev.

Format: .docx
Filstorlek: 19 KB
Version: 1.0
Ladda ner: Gratis

Dela med en vän!

Mer om personligt brev ekonom

Dags att söka nytt jobb som ekonom? Du har säkert järnkoll på siffror, olika bokföringsregler, lagar och har säkert grymma färdigheter i olika program/system? Det är bara några av de saker du kan trycka på i ditt personliga brev som ekonom. Vår guide nedan förklarar på ett enkelt sätt hur du kan skriva ett brev som imponerar. Guiden tillsammans med mallen ovan kommer garanterat öka dina chanser att få komma på en efterlängtad anställningsintervju och landa det där drömjobbet. Hörru ekonom, nu kör vi!

Inledningen på brevet

Det första stycket i det personliga brevet bör gå direkt på sak och förklara varför du söker jobbet och kort vad det är som gör att du är rätt person för det. I detta exempel söker en person med lång erfarenhet jobbet, och det gäller det att trycka på direkt. De flesta arbetsgivare älskar personer med lång erfarenhet. Hon fortsätter med att ta upp sina specialistkunskaper inom bland annat utbildning och analys. På bara tre meningar har hon garanterat väckt läsarens intresse:

Hej!

Jag har en gedigen och lång erfarenhet av arbete som civilekonom och har arbetat i tolv år inom finansbranschen. I mina olika roller har jag arbetat med allt från utbildning, kreditanalys och affärsutveckling till analys och presentation av data. Nu känner att dags att för en ny spännande utmaning och att få vidareutvecklas.

Brödtexten

Det här är det långa avsnittet i ditt personliga brev som ekonom och utgör alltså huvuddelen. Det är faktiskt inte alla brev som får denna del läst, men du har ju redan imponerat med din inledning.  Här ska du berätta om vad dina erfarenheter gett dig och kan ge arbetsgivaren, vilken eller vilka utbildningar du gått och vilka resultat du uppnått i eventuella tidigare anställningar. Få också med hur dina kunskaper och egenskaper kommer vara till glädje för företaget, gärna genom en anekdot av någon sort. Sälj in dig själv ordentligt här. Så här kan det se ut:

I merparten av mina år i branschen har jag haft rollen av rådgivare. Rollen innebär i mångt och mycket att jag varit analytikern som hjälpt företag och privatpersoner att ta beslut. Det kan både vara rena rekommendationer eller arbete med att ta fram olika lösningar för deras investeringar. Rollen som rådgivare har även inneburit en viktig delroll som utbildare, att förklara komplexa problem och lösningar på ett lättförståeligt sätt.

Jag har en utbildning i Analytical Finance där grunderna för mina kunskaper om redovisningsregler och bokföring lades. Grunder som byggts på genom hårt arbete och nyfikenhet vilket lett till min djupa förståelse för och ledande kunskaper i att utföra kreditanalys av företag.

Som person är jag driven och målmedveten och har lätt för att hitta nya vägar och idéer till lösningar. Det i kombination med mitt stora engagemang för allt jag tar mig för, mina erfarenheter från branschen och starka lojalitet gör att jag tror jag är den rätte för tjänsten.

Avslutningen

I denna avslutning håller vi det kort och enkelt och avslutar med en lättare uppmaning, att de ska kalla dig på intervju och att du ser fram emot den.

Jag ser fram emot ett personligt möte där jag kan berätta mer om mig själv och även få lära känna er bättre.

Med vänlig hälsning

Hanna Letterberg

Bra tips och vanliga misstag för personligt brev ekonom

  • Håll dig till max ett A4 när du skriver personligt brev. Det gäller för alla typer av arbeten du söker och även till ekonom. Du har säkert många strängar på din lyra (massa kunskaper), men håll dig ändå kort. Resten får komma på en intervju.

  • Siffersinne utöver det vanliga? Låter som en klockren idé att få med i detta brev, skriv det!

  • Använd samma ton i ditt brev som skolan skrivit i sin annons. Det visar att du läst på om dem och att du passar in i deras företagskultur. Är det en lättsam annons, skriv lite mer lättsamt än vanligt och är den väldigt akademisk, ja då tänker du så. Bara för att ekonom traditionellt varit lite strikt behöver det inte alltid vara så, så känn verkligen in annonsen och läs på på företagets hemsida.

  • Var inte rädd för att sticka ut lite och lämna jantelagen bakom dig. Förklara vad du tycker att du är riktigt bra på och hur det kommer gagna både skolan och dina elever. Skryt med ödmjukhet!

  • Bli aldrig långrandig och beskriv saker och ting för ingående. Det får du förhoppningsvis göra på en intervju. I ditt personliga brev ska du snabbt ge en bild av dig själv som rätt person för jobbet både kompetens- och personlighetsmässigt. Då har du inte plats att slösa det på utfyllnad.

  • Undvik alltid stavfel och olika grammatiska fel. Söker du arbete som ekonom är det extra viktigt då du förväntas ha god struktur och vara ovanligt noggrann. Be någon du litar på läsa igenom hela din ansökan med CV och brev, då det kan vara svårt att korrläsa sina egna texter.

  • Designen på brevet ska vara densamma som för ditt CV för att ge ett mer professionellt och enhetligt intryck. Använder du olika mallar för personligt brev olika ansökningar ska du anpassa alla CV:s också.

Fler bra och gratis exempel

KOMMUNIKATÖR

Kommunikatör - Personligt brev mall och exempel

WEBBREDAKTÖR

Webbredaktör- Personligt brev mall

ADMINISTRATÖR

Administratör - Personligt brev mall och exempel

JOBBCOACH

Jobbcoach - Personligt brev mall och exempel

BUTIKSSÄLJARE

Personligt Brev Butikssäljare - mall och exempel

BARNSKÖTARE

Personligt brev barnskötare - mall och exempel