Personligt brev ingenjör - mall och exempel

Personligt brev ingenjör

Exempel på personligt brev för ingenjör. I detta exempel söker en nyexaminerad person arbete som ingenjör. Han har redan innan han skickade iväg anslkan talat med rekryteringsansvarig och hänvisar till detta samtal direkt i brevet. Han lyfter fram att han är nyexaminerad med goda betyg, sin arbetslivserfarenhet från branschen och det han lärt från den och bidragit med. Han får även med delar i sina fritidsintressen han har nytta av i arbetslivet och låter därmed alla delar av det personliga brevet tala till hans fördel. Ladda ner exempel gratis nedan.

Format: .docx
Filstorlek: 118 KB
Version: 1.0
Ladda ner: Gratis

Dela med en vän!

Mer om personligt brev för ingenjör

Som ingenjör är du förmodligen en fena på matematik, analys och besitter en förmåga att se flera steg fram. Det är bara några av de saker du kan trycka på i ditt personliga brev som lärare. Vår guide nedan förklarar på ett enkelt sätt hur du kan skriva ett brev som imponerar. Guiden tillsammans med mallen ovan kommer garanterat öka dina chanser att få komma på en efterlängtad anställningsintervju. Nu kör vi!

Inledningen på brevet

Det första stycket i det personliga brevet bör gå direkt på sak och förklara varför du söker jobbet och kort vad det är som gör att du är rätt person för det. I det här exemplet, där en nyexaminerad ingenjör söker jobb, har han pratat med rekryteraren innan. Och det ser vi till att påminna om.

Hej Mattias!

Tack för ett trevligt samtal i måndags. Det var väldigt roligt att höra om rollen och få en inblick i er verksamhet, det gjorde mig än mer övertygad om att jag är perfekt för tjänsten och kommer passa jättebra in i ert team.

Jag är nyexaminerad maskiningenjör från KTH där jag gått igenom utbildningen med genomgående höga betyg och genomfört en praktik på ert dotterbolag, Maskin AB. Nu söker jag en utmaning som passar med min utbildning och mina ambitioner.

Brödtexten

Det här är det långa avsnittet i ditt personliga brev som lärare och utgör alltså huvuddelen. Här ska du berätta om vad dina erfarenheter gett dig och kan ge arbetsgivaren, vilken eller vilka utbildningar du gått och vilka resultat du uppnått i eventuella tidigare anställningar. Få också med hur dina kunskaper och egenskaper kommer vara till glädje för arbetsgivaren, gärna genom en anekdot av någon sort. Kom ihåg att ditt brev ska vara max ett A4 så få med så mycket som möjligt på få rader. Så här kan det se ut:

Innan jag påbörjade min studier arbetade jag under åtta år med maskinunderhåll och inköp på Maskinlagret AB. Det gav mig viktig erfarenhet av både teamwork och självständigt arbete och bland uppgifterna jobbet ingick bl.a. systematiskt underhåll av hela maskinparken och att tillsammans med utvecklingsavdelningen komma fram till effektiviserande lösningar. Arbetet var många gånger under stark tidspress och det har gett mig verktyg att kunna hantera de mest ambulerande uppgifterna med både snabbhet och kvalitet.

Som person är jag driven, initiativrik och modig då jag inte är rädd för att utmana invanda mönster för att utveckla och effektivisera verksamheten jag arbetar för. Bland annat kortade jag processtiderna för lyftkransreparationer med 30% på Maskinlagret AB. Jag står aldrig stilla utan vill alltid utveckla mig själv och nöjer mig aldrig med att prestera lite bättre än förväntat. Dessutom sprider jag arbetsglädje, varje dag I veckan.

Fritiden går åt mycket åt diverse vattenaktiviteter som segling, wakeboard och fiske. I seglingen är det väldigt viktigt att kunna lita på varje person på båten och ha respekt för dennes roll, något jag alltid tar med mig på min arbetsplatser.

Avslutningen

Sista delen av brevet är också din sista möjlighet att göra ett avtryck. Ofta räcker det bara med en kortare uppmaning som till exempel:

Ser fram emot att träffas och presentera mig ännu lite närmare.

Med vänlig hälsning

Noah Brevsson

Fler bra och gratis exempel

KOMMUNIKATÖR

Kommunikatör - Personligt brev mall och exempel

WEBBREDAKTÖR

Webbredaktör- Personligt brev mall

ADMINISTRATÖR

Administratör - Personligt brev mall och exempel

JOBBCOACH

Jobbcoach - Personligt brev mall och exempel

BUTIKSSÄLJARE

Personligt Brev Butikssäljare - mall och exempel

BARNSKÖTARE

Personligt brev barnskötare - mall och exempel