Personligt brev jurist - mall och exempel

Personligt brev för jurist

Exempel på personligt brev för jurist. I det här exemplet söker en driven och kunnig jurist nytt arbete på en ny byrå. Hon skriver på ett sätt som andas självförtroende och övertygelse om att hon är rätt för jobbet, helt i enlighet med både hennes erfarenhet och tonen som varit i advokatbyråns annons. DE vill ha någon som tar för sig helt enkelt. Hon lyfter fram tre delar till varför hon är rätt person för jobbet, och utvecklar dem på ett sätt som väcker nyfikenhet.

Format: .docx
Filstorlek: 63 KB
Version: 1.1
Ladda ner: Gratis

Dela med en vän!

Mer om personligt brev för jurist

Som jurist är du förmodligen analytisk, bra på att lyssna och värdera samt väldigt driven och engagerad. Det är bara några av de saker du kan trycka på i ditt personliga brev som jurist. Vår guide nedan förklarar på ett enkelt sätt hur du kan skriva ett brev som imponerar. Guiden tillsammans med mallen ovan kommer garanterat öka dina chanser att få komma på en efterlängtad anställningsintervju. Nu kör vi!

Inledningen på brevet

Det första stycket i det personliga brevet bör gå direkt på sak och förklara varför du söker jobbet och kort vad det är som gör att du är rätt person för det. Så är kan det se ut om du är en jurist med både självförtroende och några års arbetslivserfarenhet:

ER NYA JURIST! 

Hej!

Jag arbetar sedan tre år tillbaka på Boneo Advokatbyrå, och här har jag trivts bra i en roll som varit utvecklande och lärorik. Nu känner jag mig dock redo för nästa utmaning och när jag läste er annons kände jag direkt, det här vill jag göra!

Brödtexten

Det här är det långa avsnittet i ditt personliga brev som jurist och utgör alltså huvuddelen. Här ska du berätta om vad dina erfarenheter gett dig och kan ge arbetsgivaren, vilken eller vilka utbildningar du gått och vilka resultat du uppnått i eventuella tidigare anställningar. Få också med hur dina kunskaper och egenskaper kommer vara till glädje för din nya arbetsgivare, gärna genom en anekdot av någon sort om det är möjligt. Så här kan ditt huvudavsnitt formuleras:

Jag är övertygad om att jag är rätt person för rollen och kommer att passa in perfekt i er företagskultur, som jag imponerats av sedan en lång tid tillbaka.  Varför undrar ni säkert då?

För det första har jag precis rätt erfarenhet för rollen och besitter djupa kunskaper i affärsjuridik, som inte endast varit mitt specialistområde under mina senaste år på advokatbyrå, utan även under mina studier på Lunds Universitet. Dessa kunskaper hoppas jag nu kunna ta med mig och förädla i rollen som jurist hos er. Vidare tror jag att min erfarenhet och mitt stora intresse för kapitalmarknaden gett mig en god insyn för framtidens näringsliv som jag tror kommer väl till pass.

För det andra har jag ett brett nätverk av kunder, potentiella kunder och kollegor inom branschen som jag har en god och nära relation till. Trots att jag inte har hunnit med så många år i branschen har mina sociala förmågor och mina talang för nätverkande och sälj gett mig ett nätverk som kan bidra starkt till affären, både idag och framöver.

För det tredje tror jag att mina egenskaper passar perfekt både för tjänsten och som en del av ert team och företagsanda. Jag arbetar hårt och målmedvetet och nöjer mig aldrig med mindre än ett riktigt bra resultat.  För mig är dessutom samarbete och laganda primära ingredienser för att skapa både ett fungerande företag och nöjda kunder.

Avslutningen

Sista delen av brevet är också din sista möjlighet att göra ett avtryck. Vi väljer ofta att avsluta med en enklare uppmaning i våra brev, och det passar bra även för en jurist.

Jag ser fram emot att få komma och berätta mer om mig själv och lära känner er bättre på ett personligt möte.

Med vänlig hälsning

Ida Jobbkvist

Fler bra och gratis exempel

KOMMUNIKATÖR

Kommunikatör - Personligt brev mall och exempel

WEBBREDAKTÖR

Webbredaktör- Personligt brev mall

ADMINISTRATÖR

Administratör - Personligt brev mall och exempel

JOBBCOACH

Jobbcoach - Personligt brev mall och exempel

BUTIKSSÄLJARE

Personligt Brev Butikssäljare - mall och exempel

BARNSKÖTARE

Personligt brev barnskötare - mall och exempel