Personligt brev lärare

Exempel på personligt brev för lärare

Ett exempel på personligt brev för lärare. I exemplet presenterar sig en målmedveten lärare med stort samhällsengagemang och en stark passion för sitt yrke. Han får bland annat med exempel på framgångar inom pågående tjänst och väver på ett snyggt sätt in sina fritidsintressen så de passar tjänsten. Ladda ner mallen i Word och använd som inspiration och riktlinje för hur du kan bygga upp ditt brev. Tillhörande CV-mall hittar du på CV-mallar.net.

Format: .docx
Filstorlek: 19 KB
Version: 1.0
Ladda ner: Gratis

Dela med en vän!

Mer om personligt brev för lärare

Lärare är du en av landets viktigaste personer, då du är med och hjälper våra nästa generationer göra sig redo för vuxenlivet. Det innebär ganska säkert att du har ett stort ansvar, besitter en pedagogisk förmåga utöver det vanliga och att du är duktig på att motivera och skapa laganda. Det här är bara några av de saker du kan trycka på i ditt personliga brev som lärare. Vår guide nedan förklarar på ett enkelt sätt hur du kan skriva ett brev som imponerar. Guiden tillsammans med mallen ovan kommer garanterat öka dina chanser att få komma på en efterlängtad anställningsintervju. Nu kör vi!

Inledningen på brevet

Det första stycket i det personliga brevet bör gå direkt på sak och förklara varför du söker jobbet och kort vad det är som gör att du är rätt person för det. Vi har skrivit två liknande och riktigt bra exempel på hur det kan se ut, det som skiljer sig är ordningen på meningarna:

Ex. 1.

Hej!

Jag arbetar för närvarande som lärare vid Skolan för Lärande. Det har jag gjort sedan min examen från Lärarhögskolan 2011 men känner nu att det är dags att ge sig ut på nya äventyr och anta en ny spännande utmaning. När jag läste om er tjänst som Lärare på Jobbskolan kände jag direkt att det är den typ av roll jag söker. Med min breda och långa erfarenhet av läraryrket i kombination med mitt brinnande intresse för lärande är jag övertygad om att jag kan vara den rätte för er.

Ex. 2. 

Hej!

Med min breda och långa erfarenhet av läraryrket i kombination med mitt brinnande intresse för lärande är jag övertygad om att jag kan vara den rätte för er. Jag arbetar för närvarande som lärare vid Skolan för Lärande. Det har jag gjort sedan min examen från Lärarhögskolan 2011 men känner nu att det är dags att ge sig ut på nya äventyr och anta en ny spännande utmaning. När jag läste om er tjänst som Lärare på Jobbskolan kände jag direkt att det är den typ av roll jag söker.

Brödtexten

Det här är det långa avsnittet i ditt personliga brev som lärare och utgör alltså huvuddelen. Här ska du berätta om vad dina erfarenheter gett dig och kan ge arbetsgivaren, vilken eller vilka utbildningar du gått och vilka resultat du uppnått i eventuella tidigare anställningar. Få också med hur dina kunskaper och egenskaper kommer vara till glädje för skolan, gärna genom en anekdot av någon sort. Kom ihåg att ditt brev ska vara max ett A4 så få med så mycket som möjligt på få rader. Så här kan det se ut:

Idag undervisar jag primärt i engelska, matematik, svenska och samhällskunskap men har även behörighet i biologi och geografi. De elever jag ansvarar för har uppnått breda kunskaper i dessa ämnen och genomgående fått höga resultat på de nationella proven och är nu väl förberedda för sin studier på gymnasiet.

Vi, mina elever och jag, har startat ett flertal insamlingar för hemlösa i Stockholm, något som skapat både stor glädje och förståelse hos både eleverna och alla de i svår situation vi har mött. För mig är det viktigt att barnen får lära sig om samhället, och inte bara skolämnena, för att skapa empati men också en grund för att använda sina kunskaper i praktiken. Jag är också övertygad om att samhällsengagemanget och därmed den personliga utvecklingen bidragit starkt till deras goda resultat i skolan.

Min ambition är att använda min talang för pedagogik och förmåga att fånga mina elevers uppmärksamhet till att förbättra deras möjligheter i framtiden. Jag tror att det, tillsammans med passion att göra samhället bättre och att undervisa, gör att jag passar väldigt bra på er skola. Era värderingar passar dessutom precis med mina och mina värderingar är min kompass både i livet och arbetet.

Avslutningen

Sista delen av brevet är också din sista möjlighet att göra ett avtryck. Förklara varför de ska kalla just dig till en intervju och avsluta med en uppmaning. Så här kan du avsluta på ett sätt som alldeles säkert kommer väcka intresse:

Med mig skulle ni få en driven, nyfiken, noggrann och målmedveten lärare som sätter värde på empati, engagemang och personlig utveckling. Ni skulle också få en lojal medarbetare som alltid känner arbetsglädje och gärna smittar av sig med den.

Ser fram emot att få träffa er och presentera mig ännu lite mer!

Med vänlig hälsning

Stefan Letterkvist

Bra tips och vanliga misstag för personligt brev lärare

  • Håll dig till max ett A4 när du skriver personligt brev. Det gäller för alla typer av arbeten du söker och även till lärare.

  • Var nog med att få med vilka behörigheter du har som lärare och utveckla dem i ditt brev.

  • Använd samma ton i ditt brev som skolan skrivit i sin annons. Det visar att du läst på om dem och att du passar in i deras företagskultur. Är det en lättsam annons, skriv lite mer lättsamt än vanligt och är den väldigt akademisk, ja då tänker du så.

  • Var inte rädd för att sticka ut lite och lämna jantelagen bakom dig. Förklara vad du tycker att du är riktigt bra på och hur det kommer gagna både skolan och dina elever. Skryt med ödmjukhet!

  • Bli aldrig långrandig och beskriv saker och ting för ingående. Det får du förhoppningsvis göra på en intervju. I ditt personliga brev ska du snabbt ge en bild av dig själv som rätt person för jobbet både kompetens- och personlighetsmässigt. Då har du inte plats att slösa det på utfyllnad.

  • Undvik alltid stavfel och olika grammatiska fel. Söker du arbete som lärare är det extra viktigt. Be någon du litar på läsa igenom hela din ansökan med CV och brev, då det kan vara svårt att korrläsa sina egna texter.

  • Designen på brevet ska vara densamma som för ditt CV för att ge ett mer professionellt och enhetligt intryck. Använder du olika mallar för personligt brev olika ansökningar ska du anpassa alla CV:s också.

Fler bra och gratis exempel

KOMMUNIKATÖR

Kommunikatör - Personligt brev mall och exempel

WEBBREDAKTÖR

Webbredaktör- Personligt brev mall

ADMINISTRATÖR

Administratör - Personligt brev mall och exempel

JOBBCOACH

Jobbcoach - Personligt brev mall och exempel

BUTIKSSÄLJARE

Personligt Brev Butikssäljare - mall och exempel

BARNSKÖTARE

Personligt brev barnskötare - mall och exempel