Personligt brev receptionist - mall och exempel

Personligt brev receptionist

I detta exempel på personligt brev söker en ung man jobb som receptionist på ett hotell. Han har ingen tidigare arbetslivserfarenhet mer än något sommarjobb och sätter därför extra fokus på sin sociala kompetens, arbetsglädje och sina språkkunskaper, precis det hotellet efterfrågar i sin platsannons.

Format: .docx
Filstorlek: 19 KB
Version: 1.1
Ladda ner: Gratis

Dela med en vän!

Mer om personligt brev för receptionist

Som receptionist är du rätt säkert serviceminded, gillar att arbeta med olika typer av människor och är riktigt bra på ordning och reda. Det är bara några av de saker du kan trycka på i ditt personliga brev som receptionist. Vår guide nedan förklarar på ett enkelt sätt hur du kan skriva ett brev som imponerar. Guiden tillsammans med den nedladdningsbara mallen ovan kommer garanterat öka dina chanser att få komma på en efterlängtad anställningsintervju. Nu kör vi!

Inledningen på brevet

Det första stycket i det personliga brevet bör gå direkt på sak och förklara varför du söker jobbet och kort vad det är som gör att du är rätt person för det. I vårt exempel för receptionister lyfter vi redan i första raden några av de viktigaste egenskaperna man behöver i rollen. Dessutom får vi med språkkunskaper redan här då det många gånger är väldigt viktigt i rollen, särskilt om det är en tjänst med många internationella kontakter.

Hej!

Jag är en serviceinriktad, välorganiserad och beslutsam person som vågar ta egna initiativ. Jag är lättlärd och lyhörd och kan därmed ta mig an nya uppgifter och uppdrag väldigt snabbt och talar dessutom fyra språk (svenska, engelska, tyska, spanska) närmast flytande.

Brödtexten

Det här är det långa avsnittet i ditt personliga brev och utgör alltså huvuddelen. Här ska du berätta om vad dina erfarenheter gett dig och kan ge arbetsgivaren, vilken eller vilka utbildningar du gått och vilka resultat du uppnått i eventuella tidigare anställningar. Som receptionist är dina sociala egenskaper av yttersta vikt och därför trycker vi mer på det än i de flesta brev. Vi får också med fritidsintressen då dessa visar på en person med positiv attityd och mycket energi.

Som person har jag har alltid varit en en utåtriktad, pigg och glad person som älskar att arbeta med och möta människor. Att göra mitt jobb bra och få besökarna att gå därifrån nöjda och belåtna är något jag strävar efter. För mig är det viktigt att vara en ärlig person som alltid leverar högsta kvalitet med ett leende på läpparna, även under dagar när det är hög arbetsbelastning.

Jag har gått det samhällsvetenskapliga programmet med inriktning turism på gymnasiet vilket gett mig goda kunskaper att jobba individuellt och i grupp, hur man kommunicerar på bästa sätt och hur man bemöter människor.

Mina fritid ägnar jag gärna åt mitt stora intresse konst, både at själv måla och att gå på olika utställlningar. Jag är också mycket ute i naturen och sätter mig gärna i en kajak och paddlar en hel dag.

Avslutningen

Avslutningen är enkel men visar på självförtroende. För den sökande känns det självklart att han ska bli kallad på intervju. Ibland behöver en sista rad inte vara mer än så här, det kan vara riktigt effektivt:

Ser fram emot att träffas för att få presentera mig lite närmare och att lära känna er.

Vänlig hälsning

Jonas Letterhag

Fler bra och gratis exempel

KOMMUNIKATÖR

Kommunikatör - Personligt brev mall och exempel

WEBBREDAKTÖR

Webbredaktör- Personligt brev mall

ADMINISTRATÖR

Administratör - Personligt brev mall och exempel

JOBBCOACH

Jobbcoach - Personligt brev mall och exempel

BUTIKSSÄLJARE

Personligt Brev Butikssäljare - mall och exempel

BARNSKÖTARE

Personligt brev barnskötare - mall och exempel