Personligt brev sjuksköterska - mall och exempel

Ladda ner personligt brev för sjuksköterska

Exempel på personligt brev för sjuksköterska. Personen söker sig från Uppsala till Stockholm dit hon ska flytta. Hon har några års erfarenhet från yrket som hon arbetat i tre år och började med direkt efter sina studier. Brevet ger direkt en bild för läsaren om vem personen är och chansen att det blir läst är mycket hög. Hon beskriver sedan exempel på vad hon arbetat med som sjuksköterska, vad hon lärt sig och vad hennes drivkrafter är. Hon använder dessutom sina fritidsintressen på ett smart sätt där hon väver in vilken nytta hon har av dem i sitt arbetsliv. Ladda ner exemplet gratis nedan.

Format: .docx
Filstorlek: 19 KB
Version: 1.1
Ladda ner: Gratis

Dela med en vän!

Mer om personligt brev för sjuksköterskor

Som sjuksköterska är du en av landets viktigaste och mest uppskattade personer. Du räddar liv och förändrar dem till det bättre. Det innebär ganska säkert att du har ett stort ansvar, stor empati och besitter ett lugn även i de mest stressiga situationer. Det är bara några av de saker du kan trycka på i ditt personliga brev som sjuksköterska. Vår guide nedan förklarar på ett enkelt sätt hur du kan skriva ett brev som imponerar. Guiden tillsammans med mallen ovan kommer garanterat öka dina chanser att få komma på en efterlängtad anställningsintervju. Nu kör vi!

Inledningen på brevet

Det första stycket i det personliga brevet bör gå direkt på sak och förklara varför du söker jobbet och kort vad det är som gör att du är rätt person för det. I det här exemplet slösar vi inte med orden utan lyfter erfarenheten och utbildningen direkt. Det gör att läsaren direkt förstår att det handlar om en person med rätt bakgrund och kompetens.

Erfaren och engagerad sjuksköterska söker ny utmaning

Jag är en erfaren och engagerad sjuksköterska som alltid vetat att att det är människor jag vill arbeta med. Mina studier gjorde jag, direkt efter gymnasiet, på KI i Stockholm och jag tog min examen med genomgående mycket goda betyg 2014.

Brödtexten

Det här är det långa avsnittet i ditt personliga brev som sjuksköterska och utgör alltså huvuddelen. Här ska du berätta om vad dina erfarenheter gett dig och kan ge arbetsgivaren, vilken eller vilka utbildningar du gått och vilka resultat du uppnått i eventuella tidigare anställningar. Få också med hur dina kunskaper och egenskaper kommer vara till glädje för din nya arbetsgivare. I texten nedan vävs allt samman riktigt snyggt för att passa rollen och övertyga om att personen är rätt person på rätt plats:

Efter examen började jag arbeta på akutmottagningen vid Uppsala Lasarett där jag fortfarande är anställd. Där arbetar jag bland annat med triage, spårning av blodförgiftning, TOKS, kritiska samtal med både patienter och anhöriga samt bedömningar av patienter för huruvida de behövde akutvård eller inte. Akutmottagningen i Uppsala är en intensiv plats alla timmar om dygnet och jag har lärt mig otroligt mycket om mig själv, arbetsrutiner, hur man arbetar i team och olika behandlingsmetoder.

Nu flyttar jag till Stockholm och är sugen på en ny utmaning på en arbetsplats med goda värderingar. Därför känns det självklart att söka denna tjänst. Jag har hört väldigt gott om Västra Sjukhuset från många håll och från flera som arbetar där idag. Mina drivkrafter och min passion är att få arbeta med människor och att utveckla mig som person och kollega så jag är övertygad om att jag kommer passa perfekt in hos er.

Min fritid ägnar jag mycket åt fotboll och som inbiten lagidrottare har jag alltid förstått och uppskattat varje persons roll i laget. För mig är det självklart att varje roll är viktig för helheten. Utöver det älskar jag att dansa, det ger så mycket energi som ger mig massor av kraft både till familj och arbete.

Avslutningen

Sista delen av brevet är också din sista möjlighet att göra ett avtryck. Förklara varför de ska kalla just dig till en intervju och avsluta med en uppmaning. Här har vi en riktigt bra avslutning som ger en bra och positiv sista känsla av dig.

Med mig får ni en väldigt engagerad, nyfiken och flexibel person som alltid vill göra lite bättre än mitt bästa, både för patienternas och mina arbetskamraters skull. Ni får också en person som sprider mycket arbetsglädje och alltid ser till att alla har det bra.

Ser fram emot att träffas och få lära känna er och er verksamhet bättre.

Med vänlig hälsning

Lina Brevkvist

Fler bra och gratis exempel

KOMMUNIKATÖR

Kommunikatör - Personligt brev mall och exempel

WEBBREDAKTÖR

Webbredaktör- Personligt brev mall

ADMINISTRATÖR

Administratör - Personligt brev mall och exempel

JOBBCOACH

Jobbcoach - Personligt brev mall och exempel

BUTIKSSÄLJARE

Personligt Brev Butikssäljare - mall och exempel

BARNSKÖTARE

Personligt brev barnskötare - mall och exempel