Personligt brev undersköterska - mall och exempel

Personligt brev för undersköterska

Exempel på personligt brev för undersköterska. I detta exempel söker en person med fyra år inom yrket en tjänst på ett annat sjukhus. Personen trycker på sina erfarenheter men främst sin passion för yrket och dess målgrupp.

Format: .docx
Filstorlek: 20 KB
Version: 1.0
Ladda ner: Gratis

Dela med en vän!

Mer om personligt brev för undersköterska

Du har verkligen ett av landets i särklass viktigaste yrken som kräver du har empati, är duktig på ta olika typer av människor och klarar av att behålla lugnet även i de mest stressiga situationer. Det är bara några av de positiva saker du kan trycka på i ditt personliga brev som undersköterska. Vår guide nedan förklarar på ett enkelt sätt hur du kan skriva ett brev som imponerar. Guiden tillsammans med mallen ovan kommer garanterat öka dina chanser att få komma på en efterlängtad anställningsintervju, det är vi övertygade om. Nu kör vi!

Inledningen på brevet

Det första stycket i det personliga brevet bör gå direkt på sak och förklara varför du söker jobbet och kort vad det är som gör att du är rätt person för det. I vårt exempel förklarar vi direkt att personen har rätt erfarenhet och kompetens för jobbet och lyfter att han alltid strävat efter att jobba just hos arbetsgivaren han nu söker sig till. Alla vill ju känna sig eftertraktade, även den som läser brevet. Dessutom ger det ju en känsla av att personen verkligen vill just till dom. Ta som undersköterska gärna inspiration av denna inledning:

Passionerad och erfaren undersköterska med en stor dos empati.

Jag är en legitimerad undersköterska med den erfarenhet och de egenskaper som krävs för att vara en del av teamet som ska rehabilitera patienter med särskilda behov. Min ambition har alltid varit att få arbeta på Norra Sjukhuset och jag blev därför extra glad över att läsa er annons, bade tjänsten och arbetsplatsen lockar väldigt mycket.

Brödtexten

Det här är det långa avsnittet i ditt personliga brev som undersköterska och utgör alltså huvuddelen av det. Här ska du berätta om vad dina erfarenheter gett dig och kan ge arbetsgivaren, vilken eller vilka utbildningar du gått och vilka resultat du uppnått i eventuella tidigare anställningar. Få också med hur dina kunskaper och egenskaper kommer vara till glädje för arbetsplatsen, gärna genom en anekdot av någon sort. Se till att sälja in dig rejält här, fokusera på det som står i annonsen och lyft de delarna extra mycket. Så här kan ett riktigt bra och säljande exempel se ut:

Jag arbetar idag, sedan fyra år, på Södersjukhuset i Stockholm med rehabilitering av cancerpatienter. Som en del av ett rehabiliteringsteam är min egen del riktad främst mot patienternas fysiska funktioner. Arbetet är krävande men väldigt givande och ställer krav på egenskaper som tålamod och förmåga att pusha och lyssna. Under min tid på SöS har patienterna alltid känt mitt fulla stöd och nått snabba framsteg i sina individuella processer, något jag är väldigt stolt över.

Som person är jag engagerad, empatisk och lite ambitiös. Jag sätter personliga mål till teamets och arbetar alltid efter att överträffa dem. Jag trivs i en miljö med högt tempo och där alla delar passionen att göra det lite extra för varje enskild patient. Min önskan är att fortsätta min bana som undersköterska men genom Norra Sjukhuset utveckla mig ännu mer och få kunskap om och erfarenhet från fler områden inom sjukvården.

Avslutningen

Sista delen av brevet är också din sista möjlighet att göra ett avtryck. Vi förespråkar att du gör det med en uppmaning som har en känsla av lite självförtroende, utan att för den delen bli för kaxig. Ibland behövs det inte mer än så.

Ser fram emot att träffas i person, få berätta lite mer om mig själv och att lära känna er.

Med vänlig hälsning

Fredrik Brevsäter

Bra tips och vanliga misstag för personligt brev undersköterska

  • Håll dig till max ett A4 när du skriver personligt brev. Det gäller för alla typer av arbeten du söker och även till undersköterska.

  • Var nog med att få med vilka behörigheter du har som undersköterska och utveckla dem kort i ditt brev.

  • Använd samma ton i ditt brev som skolan skrivit i sin annons. Det visar att du läst på om dem och att du passar in i deras företagskultur. Är det en lättsam annons, skriv lite mer lättsamt än vanligt och är den väldigt akademisk, ja då tänker du så.

  • Var inte rädd för att sticka ut lite och lämna jantelagen bakom dig. Förklara vad du tycker att du är riktigt bra på och hur det kommer gagna både arbetsgivaren och alla patienter. Skryt med ödmjukhet!

  • Läs in dig ordentligt på annonsen och svara främst på det de söker svar på där. Du har inte så många rader på dig och det viktigaste är att de fått svar på om du är rätt person utefter på hur de ser på rollen.

  • Bli aldrig långrandig och beskriv saker och ting för ingående. Det får du förhoppningsvis göra på en intervju. I ditt personliga brev ska du snabbt ge en bild av dig själv som rätt person för jobbet både kompetens- och personlighetsmässigt. Då har du inte plats att slösa det på utfyllnad.

  • Undvik alltid stavfel och olika grammatiska fel. Det kan ge ett slarvigt intryck och ska du arbeta inom vården är slarvighet ingen bra grej. Be någon du litar på läsa igenom hela din ansökan med CV och brev, då det kan vara svårt att korrläsa sina egna texter.

  • Designen på brevet ska vara densamma som för ditt CV för att ge ett mer professionellt och enhetligt intryck. Använder du olika mallar för personligt brev olika ansökningar ska du anpassa alla CV:s också. Har du en bild i ditt CV behöver du inte ha det i brevet också men det kan absolut vara fint.

Fler bra och gratis exempel

KOMMUNIKATÖR

Kommunikatör - Personligt brev mall och exempel

WEBBREDAKTÖR

Webbredaktör- Personligt brev mall

ADMINISTRATÖR

Administratör - Personligt brev mall och exempel

JOBBCOACH

Jobbcoach - Personligt brev mall och exempel

BUTIKSSÄLJARE

Personligt Brev Butikssäljare - mall och exempel

BARNSKÖTARE

Personligt brev barnskötare - mall och exempel