Personligt brev vaktmästare - mall och exempel

Personligt brev för vaktmästare

Exempel på personligt brev för vaktmästare. I detta exempel söker en social och positiv vaktmästare nytt arbete på ett gymnasium. I brevet är han noga med att förklara sina kunskaper, sina sociala färdigheter och hans förmåga att vinna förtroende hos barn och ungdomar. Han tar även upp kunskaper som skulle kunna ge till och med lite mer än de efterfrågat, på ett bra sätt. När han beskriver sin fritid bakar han in både sitt engagemang för barn och sina hantverkarfärdigheter. Ladda ner exemplet gratis nedan och använd som stöd när du ska arbete som vaktis.

Format: .docx
Filstorlek: 116 KB
Version: 1.0
Ladda ner: Gratis

Dela med en vän!

Mer om personligt brev för vaktmästare

En vaktmästare är serviceminded och social, snabbfotad och för det mesta händig, samt väldigt all-round. Det här är bara några av de saker du kan trycka på i ditt personliga brev som vaktmästare när du söker jobb. Vår guide nedan förklarar på ett enkelt sätt hur du kan skriva ett brev som imponerar. Guiden tillsammans med den gratis mallen ovan kommer garanterat öka dina chanser att få komma på en efterlängtad anställningsintervju. Nu kör vi!

Inledningen på brevet

Det första stycket i det personliga brevet bör gå direkt på sak och förklara varför du söker jobbet och kort vad det är som gör att du är rätt person för det. I exemplet för vaktmästare vill vi direkt visa att personen har rätt erfarenhet och besitter sociala kompetenser, vilka är viktigt för rollen. Inledningen visar även på ett visst självförtroende i rollen, som vi är övertygade om att läsaren av brevet kommer uppskatta. Så här kan en bra inledning se ut:

Engagerad och positiv vaktmästare med sociala skills

Jag arbetar sedan tre år som vaktmästare på Eralunds Grundskola men är nu på jakt efter en ny utmaning med större bredd på uppgifterna. Er tjänst känns som perfekt för mig och jag är övertygad om att jag kan vara den ni söker.

Brödtexten

Det här är det långa avsnittet i ditt personliga brev som vaktmästare och utgör alltså huvuddelen. Här ska du berätta om vad dina erfarenheter gett dig och kan ge arbetsgivaren samt vilka egenskaper du besitter som är viktiga för rollen. I exemplet söker personen arbete på en skola och berättar därför även om sin goda kontakt med eleverna. Dessutom väger personen in sina fritidsintressen snyggt, då de absolut är av nytta i hans dagliga arbete. Kom ihåg att ditt brev ska vara max ett A4 så få med så mycket som möjligt på få rader. Så här kan det se ut:

Mina dagliga uppgifter går ut på att med effektivitet och stor stresstålighet reparera och underhålla lokalerna med allt från hantverke som målning eller renovering till assistens vid diverse IT-problem. Jag är dessutom utbildad elektriker och kan vid behov utföra den typen av uppgifter också. Arbetstempot är högt varje dag och kräver att jag strukturerar mina dagar med noggrannhet och god prioriteringsförmåga.

Jag har alltid uppskattat att arbeta med barn och ungdomar och får alltid god kontakt med dem där vi tillsammans sällan har långt till skratt. Jag erbjuder dessutom alltid mitt stöd och mina råd när de behöver. Min positiva livssyn brukar smitta av sig på både ungdomarna i skolan och mina kollegor som alltid uppskattat min arbetsglädje, lojalitet och höga arbetsmoral.

Med mig får ni en vaktmästare som kan arbeta självständigt, alltid ger service med det lilla extra och har en väldigt stor kunskapsbredd inom området. Dessutom är jag väldigt stolt över mitt arbete, varje dag i veckan.

Min fritid ägnar jag mycket åt barnen och deras kamraters olika idrottsföreningar där jag alltid försöker vara delaktig på något sätt, vare sig det är som tränare eller bullförsäljare. Och, jag älskar det! Egentiden ägnar jag gärna i min lilla snickarverkstad jag satt upp i garaget där hemma. Nästa projekt är ett nytt matbord som frun beställt.

Avslutningen

Avsluta gärna ditt personliga brev med lite självförtroende genom en lättare uppmaning i snygg förpackning. Det behöver inte vara mer än så här:

Ser fram emot att träffas och presentera mig ännu lite närmare.

Med vänlig hälsning

Pierre Brevsson

Bra tips och vanliga misstag för personligt brev vaktmästare

  • Håll dig till max ett A4 när du skriver personligt brev. Det gäller för alla typer av arbeten du söker och även som vaktmästare.

  • Få med vad du gjort i dina tidigare roller. Ge några exempel på arbetsuppgifter som du vet kommer finnas även på det nya jobbet.

  • Använd helst samma ton i ditt brev som skolan skrivit i sin annons. Det visar att du läst på om dem och att du passar in i deras företagskultur. Är det en lättsam annons, skriv lite mer lättsamt än vanligt och är den väldigt akademisk, ja då tänker du så.

  • Vilka egenskaper tycker du att en vaktmästare ska ha? Skriv ner några och välj ut några till ditt brev.

  • Bli aldrig långrandig och beskriv saker och ting för ingående. Det får du förhoppningsvis göra på en intervju. I ditt personliga brev ska du snabbt ge en bild av dig själv som rätt person för jobbet både kompetens- och personlighetsmässigt. Då har du inte plats att slösa det på utfyllnad.

  • Skicka aldrig in din jobbansökan utan att ha kontrolläst det några gånger. Be gärna någon i din närhet läsa det också, det kan vara svårt att hitta stavfel och dylikt i sin egen text.

  • Aldrig olika design på brev och CV. Nä, designen på brevet ska vara densamma som för ditt CV för att ge ett mer professionellt och enhetligt intryck. Använder du olika mallar för personligt brev olika ansökningar ska du anpassa alla CV:s också. Du kanske tänker att det inte ska behövas för ett vaktmästarjobb? Varför chansa? Dina konkurrenter kanske tänkt på det och därmed gett ett lite bättre intryck redan från start.

Fler bra och gratis exempel

KOMMUNIKATÖR

Kommunikatör - Personligt brev mall och exempel

WEBBREDAKTÖR

Webbredaktör- Personligt brev mall

ADMINISTRATÖR

Administratör - Personligt brev mall och exempel

JOBBCOACH

Jobbcoach - Personligt brev mall och exempel

BUTIKSSÄLJARE

Personligt Brev Butikssäljare - mall och exempel

BARNSKÖTARE

Personligt brev barnskötare - mall och exempel