Välj rätt rubrik till ditt personliga brev

Det är inte alltid nödvändigt att ha en rubrik i ett personligt brev men om du ska eller vill ha det gäller det att tänka rätt. Här nedan finner du våra tips på hur du ska tänka när du ska välja rubrik till ditt ansökningsbrev.

Så här kan du skriva

Det kanske viktigaste tipset när du skriver en ansökan är att det aldrig ska kännas massproducerat eller standardiserat och det gäller även när du ska skriva rubrik. Rubriken ska alltid vara unik, relevant och anpassad efter det jobb du tänkt söka. Men, den får också gärna sticka ut lite och direkt lyfta fram något som utmärker dig extra mycket.

Undvik gärna denna typ av rubriker

Undvik gärna tråkiga och allt för formella rubriker typ ”Härmed ansöker jag till ovan utlysta tjänst…”. Ja, du hör, det låter ganska tråkigt och kommer inte väcka ett särskilt intresse för just din ansökan. Var kreativ och var professionell när du skriver din rubrik, det går att få med mycket på bara en rad.

Kika gärna på några av våra exempel på hur du kan inleda en ansökan för mer inspiration. Eller, ladda ner våra många goda exempel på personligt brev

Några exempel där rubrikerna sitter som de ska

KOMMUNIKATÖR

Kommunikatör - Personligt brev mall och exempel

WEBBREDAKTÖR

Webbredaktör- Personligt brev mall

ADMINISTRATÖR

Administratör - Personligt brev mall och exempel

JOBBCOACH

Jobbcoach - Personligt brev mall och exempel

BUTIKSSÄLJARE

Personligt Brev Butikssäljare - mall och exempel

BARNSKÖTARE

Personligt brev barnskötare - mall och exempel